Aanleiding

Na ruim 100 jaar verlaat de Koninklijke Nederlandse Munt N.V. (KNM N.V.) De Munt in Utrecht. Hierdoor komt het statige Rijksmonument beschikbaar voor een nieuwe, veelbelovende toekomst.

Net zoals het andere industriƫle erfgoed langs het Merwedekanaal krijgt De Munt een nieuwe (semi-)publieke invulling. Zo blijft De Munt gevrijwaard van leegstand en sluiten we aan op de stadsontwikkelingen van de afgelopen jaren, met als inzet de herontwikkeling van gebieden en industrieel erfgoed langs het Merwedekanaal.

Sinds maart 2018 is Angelo Gordon samen met APF International eigenaar van het historische Muntgebouw. APF International en Angelo Gordon herontwikkelen samen met een team van professionals het gebouw tot een aantrekkelijk, integraal concept, waarbinnen verschillende functies elkaar versterken en completeren. Uitgangspunt hierbij is het in stand houden en toegankelijk maken van het erfgoed voor de huidige en toekomstige generaties. Van belang is dat De Munt een invulling krijgt met functies waarmee de kwaliteit en monumentale waarde van het gebouw behouden blijven.

Nieuwsbrief

Dit veld is niet correct ingevuld.
Dit veld is niet correct ingevuld.
Dit veld is niet correct ingevuld.
Invalid Input